2009. április 4., szombat

New Yorkban találtam (BMW)

Egy hurrikán miatt két napra New Yorkban ragadtam, így nyakamba vettem a várost, és a Central Station-ön (ez de hülyén néz ki, de valahogy pedig így kell leírni) ezt a szerintem nagyon jó kis BMW-kampányt találtam, ami amúgy össze volt kötve egy BMW-kiállítással, amiben például volt két Andy Warhol által festett rally BMW is.

Szóval az alapötlet az volt, hogy egy hatalmas vásznat valaki egy Z4-el összedriftel festékkel, amit leforgatnak majd a művet és az "ecsetet" ki is állítják egy felkapott helyen (ami nagyon látványosra sikerült).

Klikkelj ide a videóért.

Az alkotók.

2009. április 2., csütörtök

Menj ki – 50 igazság


Ez is annyira nyilvánvaló, de mégis van értelme írni róla. Nézd meg, szagold meg, vedd a szádba, vezesd, ülj bele, használd, és élj úgy egy picit. Ez szerintem egyszerűen feltétele annak, hogy valami olyat tudjunk csinálni, amit esetleg nem utálunk attól a pillanattól kezdve, hogy elkészült, pláne ha esetleg nyerni is szeretnénk valamit.

Szóval rengeteg erre irányuló feladat van az iskolában.
Például brainstorming órán minden feladat mellé kaptunk egy-egy gyűjtés feladatot. Itt ezt úgy hívták, hogy 50 igazság... valamiről, ami persze erősen kapcsolódott az adott briefhez.

Például 50 igazság a fagyizásról, kocsmákról, koldusokról, bankokról, lőterekről, akármiről.
Ez amúgy nem egyszerű mert simán rávágsz 10-et, esetleg húszat, de 50 érdekeset már nehéz, és tényleg rá kell szánni egy pár órát. De ez a word fájl (vagy írott lap) utána nagyon megkönnyíti a munkát.

Arról nem is beszélve, hogy addig sem az irodában rohadsz, és esetleg történik veled valami, amiről aztán tudsz beszélgetni nem reklámos emberekkel, akiket nem igen érdekel az, hogy mi nem történt veled megint az irodában.

2009. március 30., hétfő

AZ ÖTLET A FŐNÖK – Crispin Porter and Bogusky belülről (a lámpás urak)

Ezt az interjút CPP-kreatívokkal Oliver Voss (a hamburgi Miami Ad School egyik vezetője) oldalán "találtam". Szerintem érdekes, és annak ellenére, hogy három éves, rengeteg olyan okos gondolat meg ötlet van benne, amiből illene most már tanulni, pl. állva tartott meetingek...

http://www.olivervoss.com/cp_b_interview/index.html