2010. március 6., szombat

Még egy megvalósult munkám Duval-től – Vandaag.be (belga Yahoo News)

Ezen még az utolsó napokban dolgoztunk Robinnal. Vaandag.be egy hírportál amit teljesen összekapcsoltak a Facebookal. A brief az volt, hogy találjunk egy olyan online megoldást ami segít az olvasóknak megosztani a híreket (cikkeket).

Ez a weboldal
http://nieuwslezer.vandaag.be/
és itt egy példa:
http://nieuwslezer.vandaag.be/video/174


2010. március 3., szerda

Külső konzulensként…

…mindenki figyelmébe ajánlom Danka Annamária szakdolgozatát. Annamari körübelül 3 hónapja kért fel erre a (megtisztelő) szerepre szakdolgozatához. Szerintem nagyon jól sikerült neki (ötöst ajánlottam :) szóval akit érdekel ide kattintva le is töltheti. A dolgozat címe:



Felkerültünk a fffound-ra…


…ami nem olyan nagy szám de én azért örülök mert én is sokat nézegetem (bent is van a hú de jólinkek között): http://ffffound.com/image/e89c801c4799c3ac7def97f9d84bc158156dcdab

2010. február 28., vasárnap

Egy állásinterjú az Ogilvy New York-nál



Szóval előző héten megjártam az Ogilvy új épületét egy állásinterjú kapcsán. Hogyan keveredtem oda? Peter (szövegíró) posztolta Facebookon a mi kis közös portfolió oldalunkat amit látott valami ismerőse akinek tetszett és továbbküldte egy barátnőjének akinek a férje az Ogilvynél dolgozik aki pedig átküldte az egyik HR-esnek (személyzetisnek) aki pedig felhívott minket. Ilyen egyszerűen :)
Szóval elmentünk ebbe az eléggé új épületbe ami New York nyugati oldalán van egy (nem is olyan nagyon) régen raktárnegyedként működő városrészben nagyon közel a parthoz (szemben New Jersey-vel). Az épület hatalmas, 1800!!!-an dolgoznak benne csak az Ogilvy-nek ami (akármennyire jól és szépen tervezett épület is) azért nyomasztó. Sunyiban fotózgattam.

Az interjú jól ment (azóta majdnem minden nap nézi valaki az Ogilvy-től az oldalunkat (köszi sitemeter)).
Egy kreatívigazgató meg a creative manager (nálunk nem tudom, hogy hívják ezt a pozíciót és szerintem nem is létezik - kreatívokra és az ő problémáikra specializálodott HR-es) volt ott. Egy projektoron prezentáltuk a portfoliónkat aztán beszélgettünk majd végül körbe vezettek minket, (a méhkaptár szerű) 400 fős kreatívosztályon.

Érdekeségként leírom miket kérdezgettek:

Melyik a három kedvenc munkánk?
Melyik hármat vennénk ki a portfoliónkból?
Miért vagyunk egy páros (dolgozunk együtt) és mennyi ideje?
Melyik ogilvy-is munkát tarjuk a legjobbnak az utóbbi pár évből? (nagy szerencsénkre a hallban vagy 15 percet vártunk, és a tv-én a legutóbbi munkáik mentek)
Melyiket csinálnánk másképpen?
Melyik márkájukon dolgoznánk legszívesebben?
Mit tartunk a saját magunk legnagyobb errőségének? (elég hülye kérdés)
Mit csinálunk ha éppen nem a reklámmal foglalkozunk? (kifejtették, hogy azok akiknek nincsenek hobbijaik vagy bármilyen más elfoglaltságuk a szabadidejükben nem jó kreatívok mert nincs miből építkezniük, és ebben van is valami)





Közben pénteken kaptunk egy emailt, hogy jövő héten (mármint ezen) várnak minket egy hasonló interjúra a Satchi and Satchi NY-ba. Szóval majd azt is megírom.