2010. április 27., kedd

Art Director's Club, ARANY

Gondoltam megvárom a díjátadót (ami szerencsére itt lesz NY-ban) ezzel a poszttal de mivel az csak két hét múlva lesz és már a Kreatívon (is írtak róla így mindegy (majd fotózgatok azért).
Szóval nem kis örömünkre mi (Peter Megler-rel) nyertük az ADC álatl kiírt Nissan Brief fődíját (arany kockát) plusz a Nissan és az Art Director's Club ösztöndíjait (amiket mondjuk egy másik díjazott csapattal meg kell osztanunk).

A feladat a Nissan Cube részére egy integrált kampány kidolgozása volt, diákoknak a "mobilitás jegyében". A zsűri TBWA/Chiat/Day kreatív vezetőiből (Nissan ügynöksége) állt össze.
Erre a munkára kaptuk:


2010. április 25., vasárnap

Pár szó az iskola alapítójáról, Ron Seichrist-ről


Gondoltam ez megér egy posztot, már csak azért is mert nemrég megkapta az Art Director's Club, Grandmaster elismerését (reklám Kossuth/Életmű díját). Azonkívül, hogy hetvensok évesen úgy focizik 40 fokban nagy pályán mint egy 18 éves TF-es, megalapított egy máig sikeres (ha nem a legsikeresebb) iskolát és egy egyedülálló oktatási rendszert. Ő ismerte fel először, hogy a létező (70-es években) reklámoktatási programok egyszerűen nem működnek elég jól és szükség van a szakmabeliek (olyanok akik csinálják) bevonására.
Itt egy interjú vele még 2006-ból amiben nagyon jól összefoglalják az iskola működését és történelmét.