2010. február 24., szerda

Bogusky portfolió értékelő műsora (Fearless Q+A)


Ezt nem is értem miért nem posztoltam eddig. Szóval ez egy online műsor a Justin Tv-én aminek a házigazdája nem más mint Alex Bogusky , aki minden egyes műsorban másodmagával (más neves Crispin alkalmazottakkal, akikkel jól el is sztorizgat) portfoliókat értékelnek. Nagyon hasznos, mindenkinek nagyon ajánlom, hogy nézze végig az összeset meg kövesse ha tudja. Itt.

Újabb digitális eszköz

Ez egyszerre ijjesztő és nagyon érdekes (igéretes). Aki látta gondolom mindenki emlékszik a Különvélemény (Minority Report) című filmben azokra a jelenetekre amikor név szerint szólítják meg az embereket a reklámok,
hát ez is megérkezett talán jövőre már le is tegeznek a plakátok.
Para

2010. február 22., hétfő

Ki a jó gyakornok (intern)?


Ezt a dokumentumot még a sulitól kaptuk. Lényegében egy gyűjtemény arról, hogy mit gondolnak a kreatívigazgatók arról, hogy mitől lesz jó egy kreatív gyakornok (intern).

Jó tudni mik a kreatív vezetők elvárásai nemzetközi szinten. (jó pár dolgot persze magadtól is tudsz de azért van egy pár érdekes vélemény pl.

"Mindig emlékeztess rá minket, hogy ott vagy és segíthetsz (mert nincs időnk rád)"
Siobhan Dempsey
ACD, Oglivy

"…legyél szivacs…"
David Houghton
VP, Kreatívigazgató, Y&R


2010. február 21., vasárnap

R/GA gyakorlat: shortlist-en

Úgy tűnik, hogy mivel mindenki erre a gyakorlatra (R/GA) jelentkezett nagyon sokáig tart a válasz. Annyi derült ki, hogy bejutottunk (Peterrel) a legjobb négy közé, amire már büszke vagyok mert ide tényleg az iskola (összes: Hamburg, Sao Paolo, Madrid, San Francisco, Minneapolis és Miami) legjobbjai jelentkeztek minden negyedévből (végzősök is). Sajnos csak kb. két hét múlva lesz végleges válasz. Azért már egy picit izgulok, hogy sikerül e bekerülni "az évtized digitális ügynökségéhez". Ha nem akkor Saatchi New York (na jó azért azt sem bánnám:).