2009. június 16., kedd

Meghívott előadók - Alexis Morgenstern (GamingBits.com alapító)

Ez az előadás egy kis bevezetés a webes világba. Alapok pl. mindig tervezd meg előre/rajzold le mit fogsz a gép előtt csinálni mert könnyen beleragadsz valami hülye Photoshop effektbe, ha lehet egy betűtípust használj, és (ez nincs benne ebben a vágatban de nagyon fontos és amikor ezt Lacitól a volt kreatívigazgatomtól megtanultam nagyon sokat segített) a webre mindig 100% ban tervezz, nincs zoom in zoom out, mert ott sincs. Alexszel aztán több órám is volt, és ő ajánlott egy nagyon jó könyvet ami webes interface-ekről szól, mi működik mi nem és miért. A könyv címe Neuro Web Design: What Makes Them Click?
Megvettem és tényleg egész jó, bár még nem fejeztem be, nem tudom van e már belőle magyar fordítás.


Mai tanulság: Kezdj egy olyan ötlettel amit egy mondattal el tudsz magyarázni

2009. június 15., hétfő

Meghívott előadók - Domenico Vitale (People Idea and Culture alapítója)

Próbálom behozni magam, és beszerezni az összes hétfői előadást.

Ebből az előadásból pl. többet is szeretnék majd posztolni. Domenico éppen most alapította meg saját ügynökségét a PIAC-et. Az előadásnak ez a része a kommunikációnak a márkákhoz hozzáadott értékéről szól.


Mai tanulság: "Where is the TV ad?… Who cares?"

Jó ízlésű blog


http://martinklasch.blogspot.com/
Nagyon jó gyűjtemény érdekes fotókból és illusztrációkból. Jól jön ha már nagyon le vagyok fáradva és valami vizuális utánpótlásra van szükségem. Mondhatnám, hogy inspiráló de az nagyon nyálas lenne.