2009. május 20., szerda

Egy másik 48 órás Cannes film az osztálytársaktól

Megígértem nekik, hogy felrakom (minden klikk számít). Amúgy érdemes úgy is nézni, hogy ők ezt a 60 másodperces animációt egy nap alatt rakták össze.
http://www.youtube.com/watch?v=Y3xTWqId0Jo

2009. május 18., hétfő

Crispin Porter and Bogusky: gyakornok árverés

Most jegyezte be (posztolta) ezt a linket Alex Bogusky (Twitter-en).
Érdekes ötlet, kíváncsi vagyok mennyit adnak majd egy gyakornok párért (art director, szövegíró) 3 hónapra.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270392380113

2009. május 17., vasárnap

Cannes, Youtube meg 48 óra

Indultunk Nick-kel (görög-amerikai szövegíró) ezen a bizonyos negyvennyolc órás Cannes Young Lions versenyen. A brief szerintem kicsit bárgyú volt: (leegyszerűsítve) a lényeg az volt, hogy decemberben az egyesült nemzetek újra összeülnek, hogy aláírjanak/vagy nem egy új egyezményt a globális felmelegedés lelassításáról (orvoslásáról?). Hogy ez az egyezmény mindenképpen megszülessen Oxfam nevű brit alapítvány aláírásokat gyűjt. Szóval a feladat az volt, hogy emberek aláírjanak. Amúgy a részletes brief itt található. http://www.youtube.com/canneslions.

Nekünk ezt sikerült összehozni:

Az egész még annyival meg van spékelve, hogy 51%-ban a zsűri és 49%-ban pedig a nézettség dönti majd el ki nyer. Szóval nyugodtan küldjétek tovább legalább még 10 helyre)))

Ja meg egy két werk kép:

Mi lesz a média jövője?

Hosszú blog alkotói válság után újra itt vagyok.

Domenico Vitale (People Ideas and Culture röviden PIC alapítója, vezető "Idea Architect"-je) mutatta nekünk ezt a videót ami egy darabig a kommunikáció jelenlegi helyzetét tárgyalja majd belemegy egy lehetséges (nagyon érdekes és sajnos hihető) jövő felvázolásába. Kicsit ijesztő is, de lehet, hogy csak nekem. Megszereztem, nézzétek...