2009. augusztus 10., hétfő

Történetek

Már sokszor gondoltam, hogy le kéne írnom néhányat. Szösszenetek az osztálytársak történeteiből, életéből. Szándékosan nem írok neveket, úgy sem számít.

"…amikor az egyik nagybátyámat lelőttek valami üzleti ügy miatt és a másik nagybátyám utánuk ment pár emberével a dzsungelbe, és ők sem jöttek vissza, na akkor mondta anyám, hogy akkor most átköltözünk Miami-ba. (Kolumbiából)"

"…amikor Detroit-ban járt a Nirvana, apámat hívták, hogy oltsa be a zenészeket influenza ellen, és ezért cserébe az az évi összes koncertjükre kaptunk jegyet..."

"…nem én nem ott születtem. Dél-Koreában találtak egy buszmegállóban, 2 hetesen. Onnan fogadtak örökbe, és hoztak Amerikába a szüleim."

"…nagyapám vegyészmérnökként végzett a 60-as években Kubában, aztán hazament Kolumbiába, ahol sokáig nem talált munkát, amíg egyszer az egyik rokon felajánlott neki egy nagyon jól fizetőt. Hát igen… Szóval vagy húsz évig csinálta ezt, és nagyon jól ment neki anyagilag. Apám mesélte, hogy sokszor töltött napokat úszó kaszinókon gyerekként, ahol a nagypapa volt hogy 50 000 dollárt vesztett egy éjszaka. Abban az időben vettünk Floridában apartmanokat. Akkor volt vagy húsz, most már csak 5 van. Sokat eladogattunk az évek során…"

"…engem kétszer raboltak el Venezuelában. A második után döntöttünk úgy a férjemmel, hogy ideköltözünk. Csak ültünk a házunk előtt a kocsiban és cigiztünk amikor két fegyveres bepattant mögénk és pisztolyt nyomva a tarkónkhoz egy órát vezetettek minket egyenesen egy erdőbe. Ahol aztán kiszállítottak és felhívatták velünk a szüleinket. Óriási szerencsénkre pont arra jött egy katonai dzsip amit amikor megláttak beugrottak a kocsinkba és elhajtottak…"