2010. február 28., vasárnap

Egy állásinterjú az Ogilvy New York-nálSzóval előző héten megjártam az Ogilvy új épületét egy állásinterjú kapcsán. Hogyan keveredtem oda? Peter (szövegíró) posztolta Facebookon a mi kis közös portfolió oldalunkat amit látott valami ismerőse akinek tetszett és továbbküldte egy barátnőjének akinek a férje az Ogilvynél dolgozik aki pedig átküldte az egyik HR-esnek (személyzetisnek) aki pedig felhívott minket. Ilyen egyszerűen :)
Szóval elmentünk ebbe az eléggé új épületbe ami New York nyugati oldalán van egy (nem is olyan nagyon) régen raktárnegyedként működő városrészben nagyon közel a parthoz (szemben New Jersey-vel). Az épület hatalmas, 1800!!!-an dolgoznak benne csak az Ogilvy-nek ami (akármennyire jól és szépen tervezett épület is) azért nyomasztó. Sunyiban fotózgattam.

Az interjú jól ment (azóta majdnem minden nap nézi valaki az Ogilvy-től az oldalunkat (köszi sitemeter)).
Egy kreatívigazgató meg a creative manager (nálunk nem tudom, hogy hívják ezt a pozíciót és szerintem nem is létezik - kreatívokra és az ő problémáikra specializálodott HR-es) volt ott. Egy projektoron prezentáltuk a portfoliónkat aztán beszélgettünk majd végül körbe vezettek minket, (a méhkaptár szerű) 400 fős kreatívosztályon.

Érdekeségként leírom miket kérdezgettek:

Melyik a három kedvenc munkánk?
Melyik hármat vennénk ki a portfoliónkból?
Miért vagyunk egy páros (dolgozunk együtt) és mennyi ideje?
Melyik ogilvy-is munkát tarjuk a legjobbnak az utóbbi pár évből? (nagy szerencsénkre a hallban vagy 15 percet vártunk, és a tv-én a legutóbbi munkáik mentek)
Melyiket csinálnánk másképpen?
Melyik márkájukon dolgoznánk legszívesebben?
Mit tartunk a saját magunk legnagyobb errőségének? (elég hülye kérdés)
Mit csinálunk ha éppen nem a reklámmal foglalkozunk? (kifejtették, hogy azok akiknek nincsenek hobbijaik vagy bármilyen más elfoglaltságuk a szabadidejükben nem jó kreatívok mert nincs miből építkezniük, és ebben van is valami)

Közben pénteken kaptunk egy emailt, hogy jövő héten (mármint ezen) várnak minket egy hasonló interjúra a Satchi and Satchi NY-ba. Szóval majd azt is megírom.


3 megjegyzés:

Attila írta...

Nagyon hasznos dolgokat teszel közzé, köszönjük! üdv.

Romeo írta...

tyuha Marton nem semmi. Grata.
Rendszeresen kb 1 honapja olvasom a blogodat es egyre jobban szeretem, legyszives ne hagyd abba.

En Savannah-ban (GA) tanulok ad art directornak SCAD-ben ugyhogy ha veletlenul eszak fele vezettek a keleti parton akkor es segitseg kell akkor irj.

jedlicska@gmail.com írta...

Hello Romeo,
Köszi, ha erre jársz úgyszintén.
Milyen ott a képzés, elégedett vagy vele?